Публични презентации

Третото издание на Forbes Woman Society събра жените лидери в бизнеса на годишна среща в хотел „Балкан“ в София за дискусия по темата „Промяна с кадифени ръкавици”, част от която имах удоволствието да модерирам.

Опитни и прохождащи предприемачи, представители от различни индустрии използваха възможността да споделят как жените лидери сбъдват промяната в сферите, в които работят.

Какво е да си жена лидер в един мъжки свят, как да продължиш да бъдеш жена, бидейки бизнес лидер, какви компромиси трябва да прави една жена в бизнеса и нужно ли е изобщо да се правят компромиси, как се постига хармонията бяха част от темите, които дискутирахме с дамите, гости на моя панел. Светла Костадинова, изпълнителен директор на Институт за пазарна икономика, Милена Драгийска-Денчева, главен изпълнителен директор на Lidl България, д-р Рада Маркова, управител и идеен основател на МЦ Първа детска консултативна клиника – София и Ивет Григорова, основател и собственик на модна агенция „Ивет фешън”, вдъхновени от страстта за промяна, разказаха за методите в своето управление и за ценностите, които ги движат и ги правят силни в името на мисията да вдъхновяват хората около себе си: „ Жените много добре познаваме каква е страстта, която ни вдъхновява. Ние сме хората, които знаем как да работим с нашите емоции, душа и сърце. Ние можем да управляваме процеси, нещо, което е много присъщо за мъжете, но имаме способността да оптимизираме процеси, да намерим стъпките, по които да минем.“

Промяна с кадифени ръкавици – с модератор Магдалена Николова.

Дискутираните теми и вдъхновяващи сентенции от страна на дамите може да откриете на страниците на предстоящия брой на сп. Forbes от 27-ми май.