Магдалена Николова

 • Магистър организационен психолог

 • Сертифициран бизнес коуч

 • НЛП Треньор, акредитиран от Международната академия на НЛП треньорите

Магдалена Николова, НЛП, коучинг

Бизнес предприемач: През 2007 г. Магдалена създава МЛС Интернешънал (mlc-consult.com), а през 2009 г. НЛП Тренинг Център (www.nlpcenter.org). Съосновател e и на клона на Международната коуч федерация в България през 2007 г.

Организационен психолог: Магдалена Николова е магистър по организационна психология и управление на човешките ресурси от Университет на Лозана, Швейцария и бакалавър по психология от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. В процеса на трениране тя влиза в дълбочина във връзките между модели от организационна и трудова психология, когнитивна психология, невропластичност, НЛП и коучинг подход.

Бизнес коуч: Магдалена е сертифициран бизнес коуч от първия в света институт по коучинг “Coaches Training Institute”, САЩ. Коучинг програмата, която тя завършва е ACTP акредитирана от Международната коуч федерация като Магдалена преминава през нея от 2007 г. на два езика – френски и английски в Париж и Лондон. Днес Магдалена е акредитиран бизнес коуч от Международната коуч федерация. Maгдалена получава сериозна част от експертизата си в работата си 2 г. в коучинг бюро в Швейцария. След това става и един от пионерите в бизнес коучинга в България като основава коучинг и тренинг компанията МЛС Интернешънал. Днес има над 12 години практически опит в областта на бизнес коучинг за лидерство с над 5000 часа проведени индивидуални и екипни коучинг сесии. Магдалена работи на ниво висш мениджмънт, борд на директори, финансови и търговски директори, а основната й експертиза е в областта на коучинг за изпълнителни директори. Работи с лидери от различни националности както с международни компании, така и с предприемачи.

Бизнес треньор: В бизнес тренинги Магдалена като част от екипа на „МЛС Интернешънал“ развива уменията на бизнес екипи в тренинги и академии в областта на комуникации, презентационни умения, лидерство, коучинг подход и други меки умения. Клиенти на компанията са организации, признати от бизнеса лидери във финансовия, фармацевтичния и ИТ секторите в България, производство и събиране на просрочени задължения.

Мотивационен оратор: Магдалена е вдъхновяващ мотивационен оратор както в отворени конференции, така и в корпоративни събития на международни компании в България. Тя провежда мотивационни презентации и събития с представяне на вдъхновяващи послания и визия за развитие на хората в екипите. Ролята на Магдалена като мотивационен оратор е да вдъхновява аудиторията към нови предизвикателства и лично професионално развитие, изпълнено със страст и желание за успехи. Някои от нейните презентации са:

 • „Промяна с кадифени ръкавици“, сп. Форбс България, май 2016 г.

 • „Да програмираш себе си за успех! Мит или реалност?“, „XLR8 Conference“ Infragistics, май 2016 г.

 • “Развитие на потенциала и мотивацията в компаниите”, Лондонско училище по връзки с обществеността (LSPR), май 2014 г.

 • “Как да вдъхновяваме и ангажираме хората”, Асоциация на българските лидери и предприемачи (ABLE), февруари 2014 г.

 • “Развитие на потенциала и мотивацията в компаниите”, Лондонско училище по връзки с обществеността (LSPR), София, януари 2013 г. и януари 2014 г.

 • “НЛП и коучинг подход: Ценности в бизнеса”, Американска търговска камара, декември 2012 г.

 • “Коучинг с НЛП”, представяне на книгата, ноември 2012 г.

 • „Коучинг при управление на проекти”, ден на управлението на проекти (PM Day Bulgaria), октомври 2012 г.

 • „Стратегии и психологически фактори в процеса на комуникация по време на криза. Фокус върху личността и подходи за рационално поведение по време на криза”, презентация на националната конференция „Превенция, управление и преодоляване на последствията от кризи”, Софийски форум за сигурност, Министерство на Отбраната, май 2012 г.

 • „Успехът”, презентация със Сергей Койнов, изп.директор на Фортън България в Нов български университет, ноември 2011 г.

 • “Бизнесът влиза в университетите”, мотивационна презентация пред Американска търговска камара, октомври 2011 г.

 • “Пътят към успеха”, публична лекция с Левон Хампарцумян, изп. директор на Уникредит Булбанк, в УНСС, април 2011 г.

 • “Креативно мислене в бизнеса”, публична лекция в Американския университет, март 2011 г.

 • „Силата на думите, или как работи НЛП”, дискусия в М3 College,ноември 2010 г.

 • „Coaching World“, август 2008 г.

 • “Жените лидери- невероятните постижения”, закриваща презентация на международната конференция на Зонта интернешънал в София, 2007 г.

 • “Ефективност на стиловете на лидерство в международен план”, презентация на 13-тата конференция на Европейската асоциация по трудова и организационна психология, Стокхолм, 2007 г.

 • Глобалния договор на лидерите, ООН, Женева, 2007 г.

НЛП треньор: Магдалена Николова е единственият НЛП треньор в България, сертифициран лично от ко-създателя на НЛП Джон Гриндер, Кармен Бостик Ст. Клер и Майкъл Керъл във всички нива на НЛП подхода.

Магдалена е основател на НЛП Тренинг Център и на база професионализъм и високо ниво в работата си, успява да придобие и международна акредитация от Международната академия на НЛП треньорите на Джон Гриндер. До този момент има проведени 22 издания на сертификационен курс „Бизнес НЛП Практик с коучинг умения“ и 12 издания за сертификационен курс „Бизнес НЛП Мастер Практик с коучинг умения“.

Международна коуч федерация: Тя е първият от България член на Международната коуч федерация (от 2007 г. до сега). Съосновател е на клона на Международна коуч федерация в България, съпредседател през 2008 г., директор членство през 2009 г. ICF Member ID: 1036903I

Автор: Автор е на статии в областта на лидерството, корпоративната култура, изграждане на екипи, ефективност на коучинг подхода и др., публикувани в медии като сп. Форбс, в-к Капитал, в-к Дневник, сп. Мениджър, сп. Човешки ресурси, Инвестор, сп. Нея, сп. Банкер. Водила е рубрика „Личен треньор” в сп. Форбс. Заедно с НЛП Тренинг Център и Колибри тя е редактор и издател в България на книгата на Джоузеф О’Конър „Коучинг с НЛП“.

Преподавател: В периода 2005 г. – 2007 г. преподава „Организационна психология и организационно консултиране“ в Университета на Лозана, Швейцария. След връщането си в България в периода 2007 г. – 2011 г. тя е редовен преподавател в Софийски университет “Св. Климент Охридски”, където води практически семинари по организационна психология, организационно поведение и бизнесмедиация в магистърските програми по Трудова и организационна психология и Организационно консултиране. Магдалена осъществява и едно от най-големите проучвания за крос-културно лидерство между България и Швейцария, представено от нея на конгреса на Европейската асоциация по трудова и организационна психология (EAWOP) в Стокхолм през 2007 г.

Езици: Владее перфектно английски и френски език и провежда тренинги на всеки един от тях.