Магдалена Николова – Бизнес коуч и НЛП треньор

 • МА Психология от Университет на Лозана, Швейцария / ACTP ICF Co-Active Coaching by CTI USA / ACC ICF / съосновател на българското представителство на Международната коучинг федерация / Акредитиран НЛП Треньор от Международната академия за треньори и коучинг с НЛП, САЩ

 • Коучинг област: Executive Coaching, Организационен психолог с експертиза в областта на крос-културно лидерство за изпълнителни директори и трансформационно лидерство  

 • Сертифициран бизнес коуч, от първия в света институт по коучинг „Coaches Training Institute“, САЩ, ACTP акредитирана от Международната коуч федерация

 • НЛП Треньор, сертифицирана от Джон Гриндер, акредитиран от Международната академия за тренинг и коучинг с НЛП

 • НЛП Мастер Практик, сертифицирана от Джон Гриндер, акредитиран от Международната академия за тренинг и коучинг с НЛП

 • НЛП Практик, сертифицирана от Джон Гриндер, , акредитиран от Международната академия за тренинг и коучинг с НЛП

 • Mагистър по организационна психология и организационно консултиране от Университет на Лозана, Швейцария

 • Магистър по финанси и банково дело

 • Бакалавър по психология от Софийски университет „Св. Климент Охридски“

 • Съосновател на клона на Международната коуч федерация в България през 2007 г.

Магдалена Николова - Бизнес коуч и НЛП треньор
Магдалена Николова - Бизнес коуч и НЛП треньор
Магдалена Николова - Бизнес коуч и НЛП треньор

От 20 години работя с отговорни и ангажирани личности на ниво стратегии на мислене и на поведение в екипа и организацията. Създавам време и място, в което личността да може да осъществи осъзнаване и промяна в моделите си на мисленето, в структурата си на изказ и в процесите си на действие с цел постигане на високи резултати. С изпълнителни директори, мениджъри и с лидерите в обществото работим в посока устойчива промянамислене в причинно-следствени връзки, стратегии за преговори, модели за преодоляване на конфликти, създаване на организационна култура и подобряване на организационния климат. Друг аспект от експертизата ми е работата със стиловете на лидерство и управление на процесите и иновациите по време на преструктуриране, изкупуване и сливания на организации, сключване на сделки и процес по реализация на ключови инвестиции. Резултатът от промяната на личността, екипа и процесите  в компанията е трансформиране на управлението на бизнеса в посока устойчивост на финансовите резултати и повишаването им и предизвикване на положителен социален ефект и екологично влияние върху средата. Някои от измеримите цели, които постигаме са подобряване на имиджа и репутацията на лидера, гъвкавост на различните стилове за лидерство, предизвикване на висока ангажираност на екипа и удовлетвореност от работата, респективно намаляване на усещането за стрес, силно влияние на комуникацията от компанията към заинтересованите страни. Вярвам, че всеки лидер с точно структурирани процеси в екипа си, може да вдъхновява и мотивира с езика на ценностите и реално постигнатите успехи. Моята кауза е да развивам потенциала и таланта на човек, да провокирам заемането на лидерската позиция в различните сегменти на личното му и професионалното му позициониране и да провокирам осъзнаване чрез моделите от психология, НЛП подход и коучинг подход според най-високите международни стандарти за качество в света.“

Магдалена Николова

Бизнес предприемач: През 2007 г. Магдалена създава МЛС Интернешънал (mlc-consult.com), а през 2009 г. НЛП Тренинг Център (www.nlpcenter.org). Съосновател e и на клона на Международната коуч федерация в България през 2007 г.

Организационен психолог: Магдалена Николова е магистър по организационна психология и управление на човешките ресурси от Университет на Лозана, Швейцария и бакалавър по психология от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. В процеса на трениране тя влиза в дълбочина във връзките между модели от организационна и трудова психология, когнитивна психология, невропластичност, НЛП и коучинг подход.

Бизнес коуч: Магдалена е сертифициран бизнес коуч от първия в света институт по коучинг „Coaches Training Institute“, САЩ. Коучинг програмата, която тя завършва е ACTP акредитирана от Международната коуч федерация, като Магдалена преминава през нея от 2007 г. на два езика – френски и английски в Париж и Лондон. Тя е и акредитиран коуч от АСС (Асоцииран сертифициран коуч) на ICF (Международната коуч федерация). Maгдалена получава сериозна част от експертизата си в работата си 2 г. в коучинг бюро в Швейцария. След това става и един от пионерите в бизнес коучинга в България, като основава коучинг и тренинг компанията МЛС Интернешънал. Днес има над 20 години практически опит в областта на бизнес коучинг за лидерство с над 20 000 часа проведени индивидуални и екипни коучинг сесии. Магдалена работи на ниво висш мениджмънт, борд на директори, финансови и търговски директори, а основната й експертиза е в областта на коучинг за изпълнителни директори. Работи с лидери от различни националности както с международни компании, така и с предприемачи.

В бизнес тренинги Магдалена като част от екипа на „МЛС Интернешънал“ развива уменията на бизнес екипи в тренинги и академии в областта на комуникации, презентационни умения, лидерство, коучинг подход и други меки умения. Клиенти на компанията са организации, признати от бизнеса лидери във финансовия, фармацевтичния и ИТ секторите в България, бързообортни стоки, производство и събиране на просрочени задължения, като на експертизата на МЛС Интернешънал ежедневно се доверяват компании като Райфайзен банк, Мтел, Виваком, Колиърс Интернешънал, Ernst&Young, Уникредит Булбанк, Първа инвестиционна банка, Фортън Интернешънал, Мобилтел, C3i Europe, Софика Груп, Институт за пазарна икономика, Кавен Орбико, Изи Кредит, Марс, Нестле, Дойче Банк, Адеко, Крафт Фуудс, Фронтекс, Национална агенция за приходите, Министерство на финансите, Провидент, Министерство на околната среда и водите, Обединена българска банка, БМ лизинг, Финтрейд и др.

Бизнес треньор: В бизнес тренинги Магдалена като част от екипа на „МЛС Интернешънал“ развива уменията на бизнес екипи в тренинги и академии в областта на комуникации, презентационни умения, лидерство, коучинг подход и други меки умения. Клиенти на компанията са организации, признати от бизнеса лидери във финансовия, фармацевтичния и ИТ секторите в България, производство и събиране на просрочени задължения.

Мотивационен оратор: Магдалена е вдъхновяващ мотивационен оратор както в отворени конференции, така и в корпоративни събития на международни компании в България. Тя провежда мотивационни презентации и събития с представяне на вдъхновяващи послания и визия за развитие на хората в екипите. Ролята на Магдалена като мотивационен оратор е да вдъхновява аудиторията към нови предизвикателства и лично професионално развитие, изпълнено със страст и желание за успехи. Някои от нейните презентации са:

 • „Поглед към света отвъд собствената перспектива“, сп. Форбс България, юли 2022 г.
 • „Промяна с кадифени ръкавици“, сп. Форбс България, май 2016 г.
 • „Да програмираш себе си за успех! Мит или реалност?“, „XLR8 Conference“ Infragistics, май 2016 г.
 • „Развитие на потенциала и мотивацията в компаниите“, Лондонско училище по връзки с обществеността (LSPR), май 2014 г.
 • „Как да вдъхновяваме и ангажираме хората“, Асоциация на българските лидери и предприемачи (ABLE), февруари 2014 г.
 • „Развитие на потенциала и мотивацията в компаниите“, Лондонско училище по връзки с обществеността (LSPR), София, януари 2013 г. и януари 2014 г.
 • „НЛП и коучинг подход: Ценности в бизнеса“, Американска търговска камара, декември 2012 г.
 • „Коучинг с НЛП“, представяне на книгата, ноември 2012 г.
 • „Коучинг при управление на проекти”, ден на управлението на проекти (PM Day Bulgaria), октомври 2012 г.
 • „Стратегии и психологически фактори в процеса на комуникация по време на криза. Фокус върху личността и подходи за рационално поведение по време на криза”, презентация на националната конференция „Превенция, управление и преодоляване на последствията от кризи”, Софийски форум за сигурност, Министерство на Отбраната, май 2012 г.
 • „Успехът”, презентация със Сергей Койнов, изп.директор на Фортън България в Нов български университет, ноември 2011 г.
 • „Бизнесът влиза в университетите“, мотивационна презентация пред Американска търговска камара, октомври 2011 г.
 • „Пътят към успеха“, публична лекция с Левон Хампарцумян, изп. директор на Уникредит Булбанк, в УНСС, април 2011 г.
 • „Креативно мислене в бизнеса“, публична лекция в Американския университет, март 2011 г.
 • „Силата на думите, или как работи НЛП”, дискусия в М3 College,ноември 2010 г.
 • „Жените лидери- невероятните постижения“, закриваща презентация на международната конференция на Зонта интернешънал в София, 2007 г.
 • „Ефективност на стиловете на лидерство в международен план“, презентация на 13-тата конференция на Европейската асоциация по трудова и организационна психология, Стокхолм, 2007 г.
 • Глобалния договор на лидерите, ООН, Женева, 2007 г.

НЛП треньор: Магдалена Николова е единственият НЛП треньор в България, сертифициран лично от ко-създателя на НЛП Джон Гриндер, Кармен Бостик Ст. Клер и Майкъл Керъл във всички нива на НЛП подхода.

Магдалена е основател на НЛП Тренинг Център и на база професионализъм и високо ниво в работата си, успява да придобие и международна акредитация от Международната академия на НЛП треньорите на Джон Гриндер. До този момент има проведени 27 издания на сертификационен курс „Бизнес НЛП Практик с коучинг умения“ и 13 издания за сертификационен курс „Бизнес НЛП Мастер Практик с коучинг умения“.

Международна коуч федерация: През 2007 г, Магдалена става първият от България член на Международната коуч федерация. Нейното членство в глобалната организация за коучинг продължава и до днес. Съосновател е на клона на Международна коуч федерация в България, съпредседател през 2008 г., директор членство през 2009 г. ICF Member ID: 1036903I

Автор: Автор е на статии в областта на лидерството, корпоративната култура, изграждане на екипи, ефективност на коучинг подхода и др., публикувани в медии като сп. Форбс, в-к Капитал, в-к Дневник, сп. Мениджър, сп. Човешки ресурси, Инвестор, сп. Нея, сп. Банкер. Водила е рубрика „Личен треньор” в сп. Форбс. Заедно с НЛП Тренинг Център и Колибри тя е редактор и издател в България на книгата на Джоузеф О’Конър „Коучинг с НЛП“.

Преподавател: В периода 2005 г. – 2007 г. преподава „Организационна психология и организационно консултиране“ в Университета на Лозана, Швейцария. След връщането си в България в периода 2007 г. – 2011 г. тя е редовен преподавател в Софийски университет “Св. Климент Охридски”, където води практически семинари по организационна психология, организационно поведение и бизнесмедиация в магистърските програми по Трудова и организационна психология и Организационно консултиране. Магдалена осъществява и едно от най-големите проучвания за крос-културно лидерство между България и Швейцария, представено от нея на конгреса на Европейската асоциация по трудова и организационна психология (EAWOP) в Стокхолм през 2007 г.

Езици: Владее перфектно английски и френски език и провежда тренинги на всеки един от тях.